Den sista postlådan som töms i stockholm

https://goo.gl/maps/zqsa4RVLaez

kiljano TANKAR & TIPS 11 Kommentarer

Letar du efter en postlåda / brevlåda som töms senare än 20:00? Har du ett sista minuten brev som ska någonstans i Stockholm? Då letar du alltså efter en brevlåda för sista minuten post i Stockhom.
Det gjorde jag med och det var inte helt enkelt.
Den postlåda / brevlåda som töms senast i Stockholm (uppdaterat 2013) finns vid Årsta postterminal. Lokalpost töms 22.00 och inrikes 20.00.
Adress: Byängsgränd 1, Årsta. GPS koordinater: +59.287403, +18.053852

Postens egna sida där man kan söka postlådor saknar just den här informationen om man inte vet att man ska söka på Årsta. Webbsidan: www.posten.se/soktjanst/sok_postkontor/sok_servicestallen…

Den postlåda som tidigare tömdes kontinuerligt fram till 07:00 på morgonen på klarabergsviadukten töms numer 20:00, den på medborgarplatsen som också brukade tömmas sent töms numer 19:00.

Här under följer två länkar man kan följa om man vill att den ovan nämna adressen ska öppnas i mobiltelefonen som man surfar med:

Google:
comgooglemaps://?q=+59.287403, +18.053852

IOS:
maps.apple.com/?daddr=Byängsgränd+1,+Stockholm

Kommentarer 11

 1. Hej o tack för bästa tipset fortfarande år 2018. Post Nord har uppenbarligen inte gjort någon förbättring av sin service sedan 2011 då du letade info. Igår sökte jag efter något kontor med sen posttömning eftersom Direkten där jag bor hade tömt lådorna kl 17 o inte visste vilket kontor som hade senare tömning. Efter att ha surfat runt på Post Nords hemsida utan framgång ringde jag det nummer som angavs – då kom jag till en nummerupplysning som berättade att numret var utbytt!!!! Jag blev inte omkopplad utan fick själv ringa det nya numret. Den kundservicen gav INGET, handläggaren kunde inte hitta någon brevlåda i hela Stockholm som hade sen tömning – så stort tack till dig! Jag hann till Byälvsgränd 1 före 20 (gul brevlåda) och de hade flera lådor på rad, de blå töms kl 22!!! Post Nord = usel info

 2. Försökte idag via iphone hitta tömningstider på posten hemsida. Omöjligt. Webbsidan är inte mobilanpassad och fungerar helt enkelt inte från mobil.

  Från datorn fungerar det dåligt och är extremt ologiskt med kartor från 90-tal.

  Vilket skämt.

 3. Detta inlägg är några år gammalt så informationen kanske har ändrats sedan inlägget senast uppdaterades, jag tänkte i alla fall komma med ny information som kan vara underlättande för personer som söker brevlådor och dess tömningstider.

  Länken i inlägget ovan ledet till söktjänsten för serviceställen, inte brevlådor. Då gäller istället denna sida: http://www.postnord.se/sv/verktyg/sok/Sidor/sok-brevlada-eller-servicestallen.aspx

  Väljer man då att söka brevlådor, väljer ”Sista minuten” som typ av brevlåda och anger Stockholm som ort så hittar man att brevlådan i Årsta är den enda ”Sista minuten”-lådan i Stockholmsområdet. På samma sätt kan man hitta tömningstider även för andra typer av brevlådor på andra orter.

  Allt blir lättare om man använder sig av rätt sida!

  1. Post
   Author

   Jobbar du för postnord och försöker fila på deras rykte? Jag bara undrar, för informationen som dyker upp är ju densamma som det som står på min blogg? Men nu levereras den av postnord, dock fortfarande på en ej mobilanpassad och svårbegriplig sida med en lång och krånglig adress. Det borde kunna göras mycket bättre

 4. Hur kan något som var så bra utvecklas till något som är så fruktansvärt dåligt- Den gamla posten var guld värd. Bara en sådan sak som post nords hemsida och hela dataupplägg är helt undermåligt. Som sagt det går inte ens att få reda på var det finns en så kallad sista minuten brevlåda, utan att vara fullfjädrad detektiv. Tidsödande och frustrerande.
  Lär från den gamla organisationen i stället och återskapa det den fantastiska post som vi hade en gång här i Sverige!

  1. Post
   Author

   Kan inte annat än hålla med. När jag skrev detta var det dock fortfarande postens usla sida som fick mig att agera. Men om postnord inte har bättre information så är det fortfarande tråkigt.

 5. Försökte finna denna information på posten.se, utan att lyckas.

  Sådan här information skall vara enkel att finna på posten.se.

Kommentera