Time-lapse film från Patagonien

kiljano FILM 2 Kommentarer

Denna film gjordes vid ett par olika tillfällen under min tremånaders långa Chileresa 2011.

En del platser som är besökta, ligger i vildmarken och har föregåtts av dagar utav hiking. Den första platsen heter Chepu och ligger på ön Chiloé, sydamerikas näst största. Här ser man en flodkrök och en död skog. Platsen är väldigt mystisk. Det är en kort vandring ner till kusten där stränderna är långa och vackra. Man kunde paddla och tydligen var det en av de saker som rekommenderades att göras. Sen ser vi vulkanen Lonquimay från håll. Till den platsen var tvugna att ta oss med hyrbil och sen lite lätt vandring. Detta området hör egentligen inte till Patagonien utan Region Auracania, som för övrigt var fylld av vulkaner och annat spännande att se. Efter vulkanen ser lite bilder från Coyhaique, som är en knutpunkt i norra chilenska patagonien. Här ifrån kan man fortsätta sin resa i alla väderstreck, staden ligger i ett bergigt, grönskande område med mycket vandringsleder och floder att paddla. Det är en viktig plats för organisationen Patagonia Sin Represas, som vill hindra att man bygger dammar och elkraftsverk i området. Sedan ser vi berg i horisonten, ifrån området El Calafate, Argentina. Det är lite oklart om bergen vi tittar på är Chilenska eller Argentinska. Dem kan mycket väl vara båda delarna eftersom gränsen går över dom högsta topparna. Dom sista fyra platserna är från glaciären Grey. De är ifrån en 8 dagars vandring runt bergsmassivet, Torres del Paine. Vi ser inte dom kända granit-topparna, men desstå mer av glaciären som är en glaciärarm från det gigantiska Campo del Hielo sur, det södra istäcket. Världens största issamling om man inte räknar med polerna och grönland.

Ställ gärna frågor om resan, om kartor, om fotograferingstekniken mm. Jag har en ambition att fota mer time-lapsefilmer, för detta ändamål har jag även skapat en hemsida: www.timelapse.nu

Kommentarer 2

  1. Hej, såg att du hade publicerat en väldigt najs video när de gör Rainbow Roll i Valpo. Testa även på Sushi Latino i Jönköping. Mvh

Kommentera