Boktips – A Walk in The Woods (långvandring)

kiljano BOKTIPS, LÅNGVANDRING 0 Kommentarer

Bill Bryson, en medelålders amerikan, återkommen till Amerika efter år utav vistelse i England, hittar bakom sitt hus en del av den 350 mil långa Appalachian Trail.  Han bestämmer sig för att han ska pröva utmaningen att vandra leden från start till ände.  Han är alldeles säker på att det kommer att bli han själv som ger sig ut på detta äventyr då en gammal vän hör av sig och frågar om han får följa med.

Boksomslaget: A walk in the Woods

Boken är väldigt komisk och handlar om utmaningen att göra något så pass annorlunda som att lämna familj,  jobb och bekväm tillvaro för att varje dag under kanske 5 månader vandra, i skogen. För det handlar mycket om hans upplevelse av just skogen. Den innehållerockså mycket komiska möten med erfarna friluftsmänniskor och andra personligheter. Han är en rätt cynisk person men värre ändå är hans vän Katz. För intresserade av leden är den utmärkt för den beskriver naturen på alla olika platser och berättar historien om varje del av leden.

Eftersom en av mina största drömmar den senaste tiden har varit att vandra längs ”The Appalachian Trail” så var det med största njutning som jag praktiskt taget slukade den här boken A WALK IN THE WOODS. De platser som jag har lagt på minnet är bl.a.

Shenandoah National Park – som beskrivs som väldigt vacker, med en även för lata otrolig vacker bilväg som korsar parken.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shenandoah_National_Park

Hundred-Mile Wilderness – Det sista partiet i boken, med ett namn som är väldigt fantasieggande
http://en.wikipedia.org/wiki/Hundred_Mile_Wilderness

Centralia – En helt underminerad stad, evakuerad pga. en brand i de stora underjordiska kollager, vilken resulterat i att del på flera ställen har öppnat sig stora djupa hål ner i underjorden. Mycket spännande och kanske farligt.  http://en.wikipedia.org/wiki/Centralia,_Pennsylvania

Kommentera