videotips! Andrew Skurka om hans Alaska / Yukon vandring

kiljano FILMTIPS, LÅNGVANDRING 0 Kommentarer

Andrew Skurka är en personlighet inom långvandring och ultra-light backpacking.

Hans hemsida innehåller massor av spännande läsning. Bland hans bedrifter finner man t.ex. vad som kallas för ”the great western loop” en enorm vandring runt i västra USA. Hans tillryggalade 11.000 kilometer på 208 dagar, vilket ger en medelvärde på 53 kilomter per dag! Efter att ha gjort i princip allt man kunde göra inom långvandringar längs med etablerade vandringsleder i USA så blev han nästa steg att utmana sig själv med en vandring utan konventionella rutter och med egen navigering och karta.

Hans Alaska / Yukon expedition blev på över 7.500km!! och gick över bergskedjor, längs med kust och under långa streckor skidade han över frusna kärr och träskmarker, över vikar och längs med forsar använde han sig av packraft, dvs en slags liten portabel nedpackbar  flotte. Här under kommer en av han fotopresentationer som han ger till Nation Geographics.

Kommentera