FILM: Paddling och överlevnad en vecka på Åland

kiljano FILM 0 Kommentarer

När sommaren stod inför knuten var vi ännu inte överens om vart årets vildmarksresa skulle ta oss. Fjolårets resa hade varit spännande; vi hade vandrat en vecka på Svalbard så årets resa var tvungen att toppa denna upplevelse. Viljorna spretade och trots flera planeringsmiddagar hade vi några veckor innan resan skulle äga rum inte lyckats bestämma oss. Bland förslagen fanns vandring i Turkiet – The Lycian Way, Island, Karpaterna mm. I sista stund enades vi om att årets resa skulle vara utmanande på ett annat sätt. Vi skulle överleva ute i naturen utan någon medhavd mat. Maten hade tidigare varit upphov till diskussion och orsak till tunga väskor så det fanns fler anledningar till varför vi tyckte att detta skulle vara ett spännande alternativ . Jag är ju sedan ett år tillbaka ägare av en feathercraft K1 kajak, så jag förslog paddling på Åland. Min kusin hade nämnt att hon var på segelsemester på Åland tidigare under sommaren och det hade sått ett frö. Jag har fångat resan i fina bilder som jag kommer att dela med mig här på sidan. Dessutom filmade jag delar av veckan. Missa inte biten en halvvägs in i filmen, där en stor gädda skapar mycket problem för grabbarna.

Kommentera