Hej då Stockholm

kiljano INDIEN 0 Kommentarer

Hej då Stockholm

Nu sitter vi på Arlanda med alla andra resenärer som om blott för en perdiod lämnar svedala för sydligare bredgrader. Det ska bli skönt att låta ögonen vila på annat än hippa stockholmare (se bilden). Svarta luvtröjor och slimfit jeans kommer strax att skiftas mot Lungis och Saris, hipster frillor och tredagarsstubb kommer bytas ut mot feta muschar och turbaner. Nu hägrar jättemetropolen Mumbai. Det är tredje resan till Indien för mig och innan denna har vi peppad med en drös av Zac O’Yeahs böcker, R K Narayans Guiden och flera bra BBC program som India on two wheels, Paul Merdon In India mfl. Jag har helt skippat pappersböcker den här gången men klämt in destå mer på min läsplatta: med mig har jag böcker som Maximum City, bombay lost and found, Holy Cow. Typ fem olika reseböcker Lonely Planet, Frommers mfl. Alla dessa sista tack vare denna vackra plats vi kallar för internet. Jag kommer utvärdera nyttan av en läsplatta på resa sen. Nu lyfter vi strax, jag hör dom ropa i högtalarna "boarding, boarding". Hej då Snö, hej hej Sand!

Bilden på Flickr

Kommentera