Anjuna, Vagator & Arambol

kiljano INDIEN 0 Kommentarer

Anjuna, Vagator & Arambol

Vi intar frukost på det välrenomerade "Bean me up – soya station", vi sugs fast vid displayerna på våra små telefoner och surfar gratis wifi i flera timmar till vi avrbyts i vårt småsnackande av norrmannen Magnus. Han berättar att han är här och håller workshops i någon slags meditationsdans. Han har precis avslutat en veckolång kurs för norrmän och ryssar i Gokarna, nu är han på väg till Arambol för lite egen-tid och såklart passar han på att svänga förbi "bean me up" för en shot med vetegräs, i Arambol hoppas han på en stor trum och danskväll vid solnedgången och han säger att hundratals brukar medverka och att det är en fantastisk stämmning.

I Vagator pågår India Bike Week och tusentals motorcyklister har samlats på ett stort fält där man rest partytält och satt upp kravallstängsel. Dom har åkt från olika håll, en del så långt som från Dehli. Det ska bland annat bli Harley Davidson race och under kvällen kommer ett tiotal band uppträda samt dubbelt så många discjockeys, det blir en härlig grabbfest med mycket läder svett och testosteron, för jag har fortfarande inte sett en indisk kvinna åka motorcykel.

Vi går upp för en kulle för att få lite bättre vy över stranden och festivalområdet, det blåser lite svalkande och vi samsas om på den smala stigen med modiga bikers som också vill ta sig upp för kullen. Utsikten är härlig, vi ser floden Chaporas mynning och stränderna Morjim, Mandrem och Arambol.

På vägen ner ser vi ett gäng grabbar som står vid sin furhjulsdrivna Mahindra Thar, en ny pojkleksak som lätt tar sig upp för branta backar och till och med trappor ska det visa sig, namnet kommer från en indisk öken. Jag tycker om bilen som påminner starkt om jeep wrangler och frågar om jag får fota den, det blir en stund med fotograferande, bara bilen, grabbarna och bilen, jag och bilen, dorothea, jag och bilen. Dom visar ett videoklipp där dom kör uppför en trappa en bit bort, vi skrattar och byter mailadresser.

Vi hoppar in i en taxi och sticker vidare mot Arambol, men vi hinner inte åka 100 meter tills jag måste stanna, framför mig har jag den coolaste bilen jag sett, det är en Geländewagen G55 som är intäckt i advantage camouflage. En av hybrid av två av mina favoriter blir en ny klassiker. Foton tas medan chaffisen och Dorothea väntar i taxin. Vi är en hel del som står och glor. Mantrat för resten av dagen lyder "hem och spara, hem och spara".

Vi hinner med ett snabbt kvällsbad i Arambol innan vi käkar falafel hos Delisonen Shimons, där tre generationer Indier skriker på varandra, samtidigt som technon dånar ut högtalarna. Vi käkar snabbt och går och lägger oss.

Bilden på Flickr

Kommentera