Palolem (fortsättning)

kiljano INDIEN 0 Kommentarer

Palolem (fortsättning)

I södra änden av Palolems strand finns klippformationer som inbjuder en att klättra och utforska. Vi hittar en bra sten liten bit från stranden varifrån vi dyker och simmar.

Jag klämmer mig igenom ett smalt passage mellan två stora stenar, krabbor flyr av min åsyn och fiskar skymtar förbi i det lätt sandgrumliga vattnet.
När vi är nöjda med leken så tar jag väskorna högt över huvudet och vadar med vatten upp till öronen in mot stranden där barnfamiljer bygger strandslott och solande hippies läser självhjälpsböcker medan indiska servitörer zik-zakar mellan solstolar och badlakan.

Vi vandrar upp mott en inrättning som har bygds i nivåer längs den här mer sluttande klippkanten. En ung servitör från Punjab och jag slår an ett samtal om Chandigar och Patankot, vi delar musikintresse och vi har en trevlig konversation. Vi lunchar Veg Masala och dricker blaskigt presskaffe. Vi tas med på rundtur bland vackra träbungalows med fantastisk havsutsikt och köpslår om hyran på ett ställe. 900 rupies per natt blir priset och det är bra. Tyvärr kommer vi senare att komma på att om vi ska till Aropora Night Market på lördagen är det meningslöst att stanna en natt till, det blir en del rikshawturer fram och tillbaka och lite smådispyt angående en deposition men vi lämnar hotellet som vänner med förhoppning att kanske komma tillbaka ett par kvällar dom sista dagarna innan vi reser hem. Den här delen av Palolem kallas för Colva och hotellet i fråga heter något med "green" i namnet.

Under skymmningsstunden passar vi på att fota lite med våra bättre kameror, vi leker med långa slutartider och med vågornas rörelser utan vi blir riktigt nöjda och jag tappar mina nd-filter i det snabbt stigande vattnet. Den lilla ön man tidigare kunde nå över stranden är numera avskild och ån som även den var torrlagd under morgonen är nu fylld med saltvatten.
Vi spenderar kvällen på vad som även det har blivit en favorit "the cafe inn" där trots att vi är dom sista beställande gästerna får våra maträtter milt förvrängda och kompenseras med en stor chokladkaksbit, mums.

Bilden på Flickr

Kommentera