Palolem

kiljano INDIEN 0 Kommentarer

Palolem

Vi vandrade längs stranden i mörkret. Uteserveringar med levande ljus låg som ett pärlband i efter varandra. Efter att ha lotsats in på tre olika rum väljer vi det sista. För 1000 rupies får vi ett dubbelrum med havsutsikt, dom dyraste innrättningarna är vackert snickrade i trä och med glasfönster, små verandor, ac, dusch och toa, men för dom kan dom ta upp emot 4000 rupies, vilket är 500 svenska, rätt dyrt.

Efter middag, kaffe och wifi vaggas vi till sömns av vågornas ljud när dom bryts mot strandbryningen.

Morgondoppet gör vi i norra änden av stranden där lågvattnet lämnat en landtunga mellan en liten ö och resten av stranden, i närheten finns även en ranglig men vacker träbro över en nu nästan torrlagd å, till en by med små strandhyddor. I åkanten ser vi något rött som rör sig likt gräs i vinden, vi går närmre och ser att det är små små röda krabbor, tusentals. Dom rör sig kordinerat som ett stimm när dom vandrar över den fuktiga åbädden. när vi går närmre blir dom varse oss och dom närmaste skringras. Det är en spektakular syn.

Senare under förmiddagen fastnar vi på det härliga cafet/restaurangen "Art Resort" där vi dåsar och läser i deras hängade sängar samtidigt som vi smuttar på vattenmelonjuice.

Bilden på Flickr

Kommentera