Använd din iphone endast som GPS

kiljano GPS OCH NAVIGERING 3 Kommentarer

8643731094_2fab1ff087_oOm man nu har laddat in alla kartor och vill utnyttja endast GPS:antennen och hindra att telefonens batteri slukas av att den ständigt söker efter nätverk finns det ett enkelt trix. Här fungerar det inte att sätta telefonen i flygläge för då stängs även GPS:antennen av. På Android finns det fler möjligheter att kontrollera GPS:en men på Iphone fungerar detta trix.

Det hela bygger på att man kan sitt SIM korts PIN-kod. Den finner man på den medföljande större plastbiten där SIM-kortet satt vid leverans. Lägg koden på minnet eller ändra den till samma som telefonens kod för att lättare komma ihåg den. Gå sedan in i: INSTÄLLNINGAR / TELEFON/ SIM-PIN välj nu att aktivera SIM-lösen. Den kommer att be om SIM-koden så du måste veta den redan nu. Stäng sedan av telefonen och starta om. Nu kommer telefonen att be om SIM-koden, då väljer du att inte skriva in den.

I detta läge kan du givetvis inte ringa eller ta emot samtal, men jag föreställer mig att du är ute i vildmarken eller utomlands och endast vill använda GPS-funktionen. Se även till att inte ha bluetooth avaktiverat, avstängt wifi samt att välja ett svagt läge på skärmbelysningen.  Batteriet mår även bäst om telefonen är runt 22º så håll den nära kroppen om det är kallt ute men se till så att den inte blir fuktig som den lätt blir om man är ute och vandrar, lägg det t.ex i en plastpåse.

Här bredvid visas en demonstration. Obs, den kanske inte fungerar på mobilsajten.

 

Kommentarer 3

  1. Men det kan vara bra att ha telefon-funktionen på, tror inte det drar mycket ström.
    Räcker nog om man slår av ”Mobildata” under ”Inställningar -> Mobilnät”, det är största batterislukaren. WiFi och Bluetooth kan också vara bra att slå av.

Kommentera