Kungsvreden?

kiljano KUNGSLEDEN 0 Kommentarer

Kungsvreden?

I dag startar jag min vandring mot Abisko, dagen började med att jag piskade upp mig själv i gryningen. Alla förberedelser vart klara sent på natten. Man vill ju inte komma hem till en stinkande lägenhet så halvfulla nattflanörer fick se undertecknad stå och mata återvinningsigloosarna vid 3-tiden. Eftersom jag är så otroligt omtänksam tänkte jag även på att flytta bokningspluppen i tvättstugan till "viloplatserna", är jag snällast i huset eller vadå? Min kära mor och styfar bjöd på frukost i Sigtuna jag blev sedan skjutsad till Arlanda i deras bil.

Några timmar senare stog jag på parkeringen utanför Hemavans flygplats, redo att ge mig iväg. Men jag var först tvungen att köpa en ny bränsleflaska, den förra fick jag lämna på Arlanda. Jag tvättade ur den, sköljde och tvålade men när jag kom till incheckningen var kravet att den skulle stått luftad två dagar. Löjligt, jag kunde ju dricka ur den, så ren på bensin var den. Där får man för att man är ärlig.

Jag packade om alla prylar och tog elektronik och sånt i handen, ändå vägde ryggan in på 19,9kg. Precis tillåtet m.a.o.

Det lilla propellerplanet kastades i vindarna och piloten sa att det åskade över Vilhelmina, där vi skulle mellanlanda. Efter stoppet var vi knappt 10 pers i planet.

Nu sitter jag och njuter av vandrarhemmets buffe, tillsammans med byggarbetare och sportdårar.
Det är härligt att höra lite dialekt och jag har bara fått goda intrycket att folket i Hemavan.

Från fönstret ser jag ett fjäll torna upp sig bland fuktiga moln. Grabbarna i friluftsbutiken i byn svarade på typiskt norrländskt manér: "shhwuooo", med ett luftinsug mellan tänderna, jakanade på frågan om det var mycket mygg ute.

Således är läget molnigt med risk för mygg. Nu börjar det bli dags för mig att dra ut sladden från väggen, kasta på mig min bjässe till rygga och ge mig iväg. On the road again, here I come Tjabababa-Abisko!

Bilden på Flickr

Kommentera